Köp Elcykel till bästa pris!

Prisgaranti + kompensation

Snabbt & Fraktfritt

Vi levererar fraktfritt inom 1-5 arbetsdagar.

Räntefritt & Riskfritt

Faktura, kort eller debetalning med ångerrätt.

PriceRunner Köpskydd

 

PriceRunner Köpskydd

Hur fungerar en elcykel ?

En elcykel är en vanlig cykel utrustad med en motor som aktiveras när du börjar trampa. Motorn hjälper dig hela cykelturen, men slår ifrån när du slutar att trampa. Man måste trampa för att motorn ska gå igång. Förutom eldriften är den som en traditionell cykel, du trampar, växlar och bromsar precis som vanligt. Hjulen går lätt och har väldigt liten friktion från motorn. Det är bara att trampa som en vanlig cykel om du glömt ladda batteriet. Våra elcyklar är godkända som helt vanliga cyklar, således behövs inget körkort och du slipper betala trängselavgifter, parkeringsböter eller vägskatt.

Hur snabbt och hur långt kan man elcykla på en laddning ?

När du trampar så driver motorn upp till max 25km/h i enlighet med svensk lag. En laddning tar ungefär 6 timmar om batteriet är helt urladdat. När du har full laddning kan du åka mellan 40-70km beroende på hur mycket du hjälper till med muskelkraft. Hur långt du kommer beror också på om det är mycket uppförsbackar eller nerförsbackar, hur mycket du väger och om du har rätt lufttryck i däcken. Batteriet påverkas av kyla och därför blir körsträckan kortare när det är minusgrader ute.

Vad är det för batteri och hur laddar man batteriet ?

Den medföljande laddaren till batteriet ser ut som en vanlig "laptop"-laddare. Du kan låta batteriet sitta kvar på cykeln när du laddar eller enkelt ta med det in när du har parkerat elcykeln. Lithiumbatteriet (Li-Ion) mår inte dåligt av korta laddningar.

Måste man trampa för att cykeln ska driva ?

Vissa cyklar har ett gashandtag som man kan styra motorns hastighet med utan att behöva trampa.

Jag har sett elcyklar med batteriet på pakethållaren och andra med batteriet under sadeln. Vad är skillnaden ?

Skillnaden var större för några år sedan då batterihållaren på pakethållaren inte var lika stabil som den är idag. Hållaren är idag mycket stabil så upplevelsen är lika för de olika monteringarna av batteriet. Nu ser många det som en fördel att ha batteriet på pakethållaren då det är lättare att montera av den då man vill ladda batteriet inomhus.

Vad är leveranstiden för en elcykel ?

Du får oftast din beställning levererad inom 2-5 arbetsdagar till din dörr. Om de beställda varorna är slut på lager kan det ta några dagar extra. Vi är noga med att kontakta dig om leveransen blir fördröjd.

Är det svårt att montera elcykeln när jag tagit emot den ?

Elcyklarna levereras i en stor kartong. Det mesta är redan färdigmonterat, så som hjul och sadel. Växlar och bromsar är färdigjysterade. Det enda du behöver göra är att montera styre och pedaler. En installationsanvisning medföljer leveransen och du gör jobbet på ca 20-30minuter.

Varför har vissa elcyklar motorn i framhjulet och andra i bakhjulet ?

På de cyklar som har fotbroms sitter motorn i framhjulet eftersom det då inte finns plats för annat än broms och navväxel i bakhjulet. Upplevelsen av elcykeln är densamma oavsett om det är framhjulsdrift eller bakhjulsdrift.

Är elcyklar attraktiva för cykeltjuvar ?

Det stjäls många cyklar i Sverige. Därför bör du alltid låsa fast din cykel med ett godkänt bygellås. Om du har ett godkänt lås så täcks den av hemförsäkringen.

Laddas batteriet i nerförsbackar ?

Nej, motorn fungerar inte som generator i nerförsbackar eller när du trampar utan motordrift. Batteriet kan endast laddas med den medföljande laddaren.

Är elcyklarna trögtrampade ?

Nej, motståndet från motorn är mycket liten. Elcykeln är något tyngre än en vanlig traditionell cykel men det fungerar bra att cykla på den även som en vanlig cykel. Många använder motorn bara om det är motvind eller uppförsbacke. På raksträckor kan du gärna trampa utan motorns hjälp.

Produkter

Handla

Information